Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑ


θα αρχίσουμε από τα συν:
  1. Ανάπτυξη κοινωνικότητας και κατ’ επέκταση κύκλου γνωριμιών
  2. Αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των οικοτρόφων (τις περισσότερες φορές)
  3. Μειωμένο κόστος διαβίωσης (όχι ενοίκιο, έξοδα για ηλεκτρικό, νερό κτλ)
  4. Δυνατότητα σε συμμετοχή ποικίλων εκδηλώσεων (μπορείς να αναπτύξεις το ταλέντο σου)
  5. Σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων
και θα προχωρήσουμε στα πλην:
  1. Δεν διαλέγεις του γείτονές σου (μπορεί στην διπλανή πόρτα να μένει ένας κούκλος, ψηλός, μελαχρινός, πρασινόματης-αχ, που τέτοια τύχη…μπορεί όμως να μένει και ένας ερασιτέχνης DJ…ή ακόμα χειρότερα ένα ζευγάρι που μαλώνει συνέχεια…και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε)
  2. Δεν υπάρχει έλεγχος του ποιος μπαίνει και βγαίνει, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη τις βραδινές ώρες
  3. Κοινόχρηστες τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια
  4. Έλλειψη ολοκληρωμένων παροχών π.χ. κέντρου υπολογιστών με σύνδεση στο internet
  5. Περιορισμένη λειτουργία του εστιατορίου, η οποία δεν καλύπτει τις εξεταστικές περιόδους (πώς να διαβάσω αν αναλώνω χρόνο και ενέργεια στο μαγείρεμα;;)
Από την ημέρα ανακοινώσεων των βάσεων εισαγωγής στις σχολές αρχίζουν οι αιτήσεις για χορήγηση δωματίου στην εστία. Σε γενικές γραμμές, τα πιστοποιητικά που χρειάζονται είναι τα ακόλουθα:
  1. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Αντίγραφο πιστοποιητικού θανάτου ή αναπηρίας (αν πρόκειται για κάποιο από τους 2 γονείς)
  4. Αντίγραφο πολυτεκνίας (εφόσον υφίσταται)
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Και επειδή κάτι μπορεί να μου έχει διαφύγει, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας 210-20.21.611.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Αθήνα, πάντως στην Κέρκυρα η εστία είναι ένα ωραιότατο νεοκλασσικό κτίριο, μόνο για τους πρωτοετείς, η επιλογή των οποίων γίνεται μέσω κλήρωσης!

Οπως πάντα έλεγα, το να πηγαίνεις στα μαθήματα και να μένεις σε εστία τον πρώτο χρόνο των σπουδών σου είναι must για να γνωρίσεις άτομα και σιγά σιγά να κατασταλάξεις στην παρέα σου!

Remosaholic είπε...

Παιδιά για να μείνετε στην εστία χρειάζεται να κάνετε αφ'ενός αίτηση και αφ'ετέρου να περιμένετε να γίνει (αν γίνει) δεκτή η αίτησή σας...
Ακούστε το κορυφαίο που έγινε χθες στην εστία. Έρχετε χθες στην εστία ένα παιδί, με όλο το βιος του, για να μείνει στην εστία. Του εξήγησε ένα παιδί πως δεν μπορεί να μείνει ακόμα (πρέπει πρώτα να γίνει δεκτός, να βρεθεί δωμάτιο και μετά θα ειδοποιηθεί), εκείνος όμως επέμενε. "Βγήκαν οι βάσεις χθες και πέρασα" έλεγε κ ξανάλεγε. Είδαμε και πάθαμε να του εξηγήσουμε. Τι άλλο θα δούμε ακόμα??!!

Ανώνυμος είπε...

Den 8a eprepe na xreiazontai kai e3etaseis aimatos h kati tetoia? Dedomenou oti moirazesai me alla paidia toualetes,ntouz,plunthrio,maxairopirouna,piata ktl.
xathike na exoume san tis esties tou ekswterikou???

Sofia