Τι έμαθα, έχεις την ίδια έκφραση με τα παιδιά της φωτογραφίας;
Εμείς γιατί νομίζεις ότι ήμαστε εδώ;
Μη σου περάσει από το μυαλό ότι και εμείς δεν ήμασταν «ψαρωμένα» στην αρχή, κάθε άλλο, η νέα μας ζωή στην Αθήνα μας είχε φανεί βουνό. Μπορεί μεν να είχαμε ακούσει τόσα καλά για τη φοιτητική ζωή, άλλα πάντα υπάρχει ο φόβος για το νέο και το διαφορετικό. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν είσαι τόσο δεμένος με τους γονείς σου, σε σημείο που να νιώθεις σχεδόν «άχρηστος» χωρίς αυτούς.
Από ότι βλέπεις είσαι στην ίδια φάση που ήμασταν εμείς πριν 3 χρόνια. Οπότε άσε τις ντροπές και ρώτησέ μας ό,τι θες;
Εμείς γιατί νομίζεις ότι ήμαστε εδώ;
Μη σου περάσει από το μυαλό ότι και εμείς δεν ήμασταν «ψαρωμένα» στην αρχή, κάθε άλλο, η νέα μας ζωή στην Αθήνα μας είχε φανεί βουνό. Μπορεί μεν να είχαμε ακούσει τόσα καλά για τη φοιτητική ζωή, άλλα πάντα υπάρχει ο φόβος για το νέο και το διαφορετικό. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν είσαι τόσο δεμένος με τους γονείς σου, σε σημείο που να νιώθεις σχεδόν «άχρηστος» χωρίς αυτούς.
Από ότι βλέπεις είσαι στην ίδια φάση που ήμασταν εμείς πριν 3 χρόνια. Οπότε άσε τις ντροπές και ρώτησέ μας ό,τι θες;
Άντα
8 σχόλια:
Σαφώς λυπόμαστε που θα αποχωριστούμε τους γονείς μας...αλλά δεν είναι αυτό που μας απασχολεί κυρίως!
Υπάρχουν γονείς, ιδιαίτερα πιεστικοί (σαν τους γονεί μου)....τόσο που βλέπουμε την φοιτητική ζωή σαν άνοιγμα προς την ελευθερία!!
Δέχομαι συγχαρητήρια γιατί πέρασα στο Παιδαγωγικό της Αθήνας!!
Αθήνα σου΄ρχομαι!!
Τώρα γλίτωσα από την πίεση των γονιών, αλλά με το μαγείρεμα τι γίνεται;;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων κορίτσια για τις συμβουλές σας.
προς βανέσσα
Βανέσσα καλώς ήρθες στο club των φοιτητών!!!!!!!
Σου εύχομαι να ζήσεις σαν «ελεύθερο πουλί » που λέει και το τραγούδι!!!!!
Για το φαϊ μη μου αγχώνεσαι καθόλου να είναι καλά τα delivery!!!!
Στην Καισαριανή μάλιστα από delivery άλλο τίποτα!!!!
Να φανταστείς ότι εγώ λέω να κάνω μια συμφωνία με την «πίττα του παππού»( οι πίττες του είναι φοβερές) να έρχεται καθημερινά κάποια ώρα, όχι τίποτα άλλο μη χρεώνομαι και εγώ στον ΟΤΕ.
Τώρα για τις μέρες που είναι κλειστά, φτιάξε και καμιά πατάτα τηγανιτή!!!Σιγά το πράγμα!!!!!!
Ε, καλά δεν είμαστε και τόσο άχρηστες πια!Όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε και μόνες!
Όσον αφορά το μαγείρεμα υπάρχουν πολλές απλές κ εύκολες ιδέες...δεν χρειάζεται να είσαι και ο Μαμαλάκης!!
π.χ. υπάρχουν προκατασκευασμένα φαγητα στα super market
έπειτα, μπορείς να βάλεις λίγο νερό στην κατσαρόλα να βράζει, να ρίξεις λίγο αλάτι και μακαρόνια, παίρνεις και μια έτοιμη σάλτσα...και έτοιμη η Μακαρονάδα!!
τώρα, αν είσαι πιο δημιουργικός υπάρχουν συνταγές σε διάφορα, βιβλία, περιοδικά και sites! Πειραματίσου
Αλίκη,
Εγώ θα χρειαστώ όχι μόνο την πίττα του παππού αλλά και της γιαγιάς και της θείας και το σόι ολόκληρο! Δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ από μαγειρική! Ούτε αυγό βραστό! Υπάρχει όμως ένα πολύ καλό βιβλίο με τίτλο "Φοιτητής και στην κουζίνα" με πολύ απλές και delicious ( όχι megalicious ) συνταγές! Καλή επιτυχία σε όλους τους νέους σεφ! ΒΕΦΑ ΦΑΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!
Επειδή έγινε πολύ λόγος για την περιβόητη "μακαρονάδα", ορίστε να συνταγή που φαίνεται απλή και εύκολη.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά:
Μακαρόνια Νο6
Ντοματοπελτές
Κασέρι
1 πράσινη πιπεριά
Ελιές καλαμών
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον γνωστό τρόπο. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σ’ ένα μπολ να κρυώσουν. (Να μην ξεχάσουμε να ρίξουμε και μια κουταλιά βούτυρο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους). Για την σάλτσα, σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι βάζουμε συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας, τον οποίο αραιώνουμε με λίγο νερό. Στη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 5 ελιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες και δύο κομμάτια κασέρι. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στα ζυμαρικά.
Καλή επιτυχία και…
Καλή σας όρεξη!!!!
Ακολουθεί μια συνταγή από την αδερφή μου. Μην την δοκιμάσετε όσοι έχετε αλλεργία στα μανιτάρια!!
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
800γρ. μανιτάρια
5 κρεμμύδια φρέσκα
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 αβγά
200 γρ. γκούντα τριμμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια , το ζαμπόν ,το αλατοπίπερο & τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά & τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά & βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά. Ρίχνουμε το μίγμα στα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στη σφολιάτα, που έχουμε βάλει σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Σκεπάζουμε με την άλλη σφολιάτα. Χαράζουμε σε κομμάτια. Βάζουμε λίγο γάλα από πάνω. Ψήνουμε στους 200 C για 40'-45'
Ορίστε και μια τελευταία συνταγή για να τριτώσει το κακό!!
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά:
6 μέτριες πατάτες (250 γραμμ. η καθεμιά)
1/4 κούπας λάδι
250 γραμμ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Πλύνετε πολύ καλά, σκουπίστε τις πατάτες και τυλίξτε τες μία μία σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε τες στους 200 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα και 30΄ ή ώσπου να μαλακώσουν. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο έως ότου μαραθούν. Ρίξτε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά. Χαράξτε τις πατάτες με μαχαίρι σταυρωτά, αρκετά βαθιά, πιέστε τες με τα δάχτυλα δεξιά και αριστερά στο κάτω μέρος να ανοίξουν και στο άνοιγμα βάλτε το 1/6 από τα σοταρισμένα μανιτάρια και 2 κουταλιές τυρί. Βάλτε στην κορυφή 2 κουταλιές γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίστε με φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τες!
Δεν ξέρω αν έχετε ακουστά την περίπτωση του Ευτύχη Μπλέτσα. Έμαθε να μαγειρεύει ενώ ήταν φοιτητής στην Αγγλία, σήμερα είναι παρουσιαστής εκπομπής μαγειρικής στον Alpha. Οπότε, πειραματιστείτε!! Δεν ξέρετε που μπορεί να καταλήξετε!!
Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε το site της εκπομπής:
www.mamakouzina.tv
Δημοσίευση σχολίου